"Навіть бабусі брали каміння": Евакуйована з Уханя українка розповіла, що її найбільше налякало у Нових Санжарах (відео)

За словами дівчини, вона навіть не хотіла їхати в санаторій через можливу небезпеку.

Аліна Лазоренко. Фото: Інстаграм.

22-річна українка Аліна Лазоренко з Кривого Рогу, яку евакуювали з Уханя, заявила, що її шокували протести у Нових Санжарах у зв’язку з розміщенням їх у місцевому санаторії, повідомляють Патріоти України.

«Ми коли їхали, то бачили людей у вікно. Вони кричали і в них, вибачте за вислів, але очі повилазили, і вони перелякані. Каміння кидають… Навіть бабусі, які вдома мали б бути, брали каміння і збиралися кидати, але поліція їх зупиняла. Я сиділа біля дверей, і ми закрили штору, щоб люди нас не бачили, і в цей момент якраз прилетіло каміння у вікно. Після того, як кинули у вікно, кинули і в двері, там утворилася велика діра», - сказала вона.

За словами дівчини, вона навіть не хотіла їхати в санаторій через можливу небезпеку. "Сьогодні, вже коли відпочила трохи, поїла, заспокоїлася, то бачу, що тут є охорона, тут все є, і думаю, що все буде нормально", - сказала вона.

Лазоренко заявила, що Google-карти показують, що з Харкова в Нові Санжари їхати приблизно два з половиною години, але чому вони їхали вісім годин - не розуміє. «Я не знаю, чого ми так довго їхали… Через дорогу чи що… Ми якщо зупинялися, то в туалет сходити, і ми їхали далі. Може, вони якось об’їжджали, може, тягнули час і каталися – я не знаю чому", - сказала вона.

За словами дівчини, в кімнаті в санаторії живуть три людини. Є душ, ванна, телевізор, холодильник. Українка заявила, що умови нормальні. Ключі від кімнати їм не видавали, хоча «двері теоретично замикають на ключ».

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...