Навіть без досвіду військової служби: Стало відомо, кого ще планують призвати на війну

У Верховній Раді зареєстрований новий законопроєкт щодо ще однієї категорії чоловіків, яких можуть мобілізувати в Україні під час воєнного стану. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Проєкт закону № 9281, ініціатором якого є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передбачає внесення змін до статей 15, 18, 18−1 та 37 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», згідно з якими під мобілізацію підпадають чоловіки віком від 25 до 27 років, які не проходили строкову службу.

Тобто, після ухвалення закону, загальній мобілізації підлягатимуть військовозобов'язані чоловіки, придатні та обмежено придатні за станом здоров’я, від 25-ти до 60-ти років без досвіду військової служби.

У пояснювальній записці йдеться, що «тривале перебування громадян на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану вважається недоцільним, враховуючи те, що значна чисельність придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до війська».

Критичний фактор? Вчені пояснили, як забруднене повітря і шум доріг впливають на здатність мати дітей

субота, 7 вересень 2024, 23:50

Тривалий вплив забрудненого повітря та шуму, спричинений транспортом, може підвищувати ризик безпліддя. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі The BMJ, пише MedicalXpress, передають Патріоти України. Зокрема, забруднення повітря дрібними ч...

Треба готуватись: Експерти розповіли, що буде з відключенням електроенергії взимку

субота, 7 вересень 2024, 23:35

В Україні взимку не вистачатиме близько 4-5 гВт струму. Необхідно готуватись до значних графіків відключень, при тому імпорт навряд компенсує дефіцит, передають Патріоти України. Про це в проєкті OBOZ.TALK розповіла Вікторія Войціцька, директорка з адв...