Навіть домашнім не варто зловживати: Дієтологи розповіли, чим небезпечні лимонади

В магазинних лимонадах є штучний підсолоджувач, який інколи більш шкідливий за цукор.

Присутність в раціоні харчування магазинного або домашнього лимонаду може стати причиною розвитку серйозних захворювань. Про це розповіли дієтологи, яких попросили роз'яснити, чи дійсно лимонад такий шкідливий, як про це говорять, передають Патріоти України.

Лікар-дієтолог Ольга Набока: Вживання домашнього лимонаду з лимоном - це дуже добре

"Лимонади бувають різні. Напої, які ми готуємо вдома шляхом додавання лимонного соку в воду, дуже корисні. Лимон корисний для нашого організму, особливо при ангінах. Він має лужну дію, що дуже добре. При будь-яких захворюваннях є патогенна флора, тобто активно розмножуються бактерії. Тому, якщо йдеться про вживання домашнього лимонаду з лимоном - це дуже добре. Не всі цитрусові мають таку властивість, а тільки лимон. Що стосується магазинних лимонадів, то там є тільки цукор і газ. Нічого корисного в такому лимонаді немає".

Лікар-дієтолог Сергій Антонюк: Якщо в лимонаді є цукор - це шкідливий напій
"Якщо в лимонаді є цукор - це однозначно шкідливий напій, а в сучасних лимонадах, як правило, цукру дуже багато".

Лікар-дієтолог Олена Юдіна: В лимонадах є штучний підсолоджувач, який інколи більш шкідливий за цукор

"Абсолютно всі лимонади без винятку - це шкідливо. В лимонадах є штучний підсолоджувач, який інколи більш шкідливий за цукор. Якщо говорити про домашній лимонад, то туди в будь-якому випадку буде додаватися підсолоджувач у вигляді цукру, і це буде шкідливо. Якщо для приготування лимонаду використовується вода з джерела, лимон, апельсин і трохи меду, то такий лимонад допускається. Однак, не частіше, ніж один раз на день. Якщо лимонад містить цукор - це однозначно шкідливо".

Лікар-дієтолог Людмила Гончарова: Лимонади - це однозначно шкідливі напої

"Лимонад - це однозначно шкідливі напої. Не важливо, йдеться про покупний напій чи про зроблений вдома. Лимонад - це цукор, в ньому немає нічого корисного, ніяких вітамінів. Проблема в тому, що у фруктах містяться водорозчинні вітаміни. Як тільки-но ви зварите фрукти, ви термічно розщепите ці вітаміни. Нічого корисного не залишиться. Ще один важливий момент: цукор надходить у кров, обволікає еритроцит, і той не проводить кисень до органів і тканини. Якщо клітина не споживає кисень, вона швидше старішає".

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...