Навіть дружба не стала на заваді: Бізнесмен замовив вбивство жінки, яка стала свідком сварки з її начальником

На щастя, про підготовку вбивства мешканки Тячівського району заздалегідь дізналася поліція.

У Закарпатській області поліція інсценувала виконання замовного вбивства і затримала зловмисника, який хотів позбутися свідка. Про це повідомили в департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають Патріоти України.

До оперативників надійшла інформація про підготовку вбивства мешканки Тячівського району. В ході перевірки інформація підтвердилася, тому поліцейським необхідно було якомога швидше встановити особи замовника, кілера, мотиви злочину, щоб врятувати життя жінці і затримати зловмисника.
Комплексом проведених заходів співробітники управління стратегічних розслідувань і прокуратури з'ясували, що замовив вбивство жінки місцевий житель. Чоловік займався бізнесом і мав конфлікт з керівником магазину, де жінка працювала продавчинею. Остання стала очевидцем розмови, в якій чоловік обіцяв розібратися з її начальником.
Дізнавшись про це, він вирішив позбутися небажаного свідка, незважаючи на давні дружні стосунки. Підшукавши кілера, замовник надав фото, докладно розповів про розпорядок дня майбутньої жертви, про її житло і місце роботи. Згодом оперативники встановили особу кілера, схилили його до конфіденційного співробітництва та інсценували вбивство потерпілої.
Замовнику показали фотографію нібито вбитої жінки, після чого він передав винагороду виконавцю. Після цього він планував виїхати за межі області, щоб забезпечити собі алібі у разі появи питань з боку поліції.
Вночі з 28 на 29 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, детективи слідчого управління поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури і при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД затримали замовника особливо тяжкого злочину при спробі покинути межі регіону.
Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз з учасниками кримінального провадження проводяться процесуальні заходи. Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру за частиною 1 статті 14 пункту 11 частини 2 статті 115 ( «Умисне вбивство вчинене на замовлення») Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...