Навіть фашисти не забороняли говорити російською: Український гуморист раптово назвав мовні квоти злочином (відео)

Ні влада СРСР, ні "фашисти" не забороняли українцям вільно говорити російською чи українською. Сучасна влада України ще гірша, адже "забирає" у людей мову. Такою думкою про мовні квоти в інтерв'ю каналу "112 Україна" поділився гуморист, учасник дуету "Кролики" Володимир Данилець, передають Патріоти України.

У нинішніх правилах мовлення артист побачив злочин, адже нібито квоти обмежують права людей. Відео бесіди було опубліковано в YouTube.

"В Україні такого ніколи не було, щоб забороняли говорити на тією чи іншою мовою. Навіть фашисти не забороняли говорити російською чи українською, - заявив він. - Нам весь час розповідають, який поганий був СРСР. А ви ще гірші - забираєте у людей навіть мову. Не даєте слухати музику, яку хочуть, слухати гумор, артистів своїх гнобили, виганяєте з країни. Впроваджуєте в українську мову якісь дивні, нікому не зрозумілі слова. Квоти потрібні тільки тим, хто ці квоти вводить. Народу вони не потрібні".

У якості прикладу щодо "незрозумілих слів" Данилець привів село, в якому виріс. "Навіщо брешуть, що Радянський Союз не давав говорити українською мовою? Я з села. Український день починався з бандури, потім йшов гімн України і весь день говорили українською. Мова була чудовою, літературною", - додав він. - А зараз на українському телебаченні дуже багато слів із Західної України. Це діалекти".

Нагадаємо, закон про мовні квоти на телебаченні почав діяти в жовтні 2017 року. Тоді була встановлена квота 75% україномовного контенту для загальнонаціональних каналів і 60% - для місцевих. Законом про державну мову також передбачено в подальшому підвищення квот на українську мову на телебаченні до 90% для загальнонаціональних каналів і 80% - для місцевих. При цьому квотування не забороняло і не забороняє жителям держави в повсякденному житті говорити російською чи іншому зручному мовою.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...