Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України.

Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають відстрочку. Про це "Телеграфу" розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін в інтерв’ю "Не забудьте ці документи: що треба взяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки".

Він пояснив, що інформація про придатність до військової служби, яку визначає ВЛК, є одним із пунктів військово-облікових даних. "Тому не потрібно цього боятися чи звинувачувати ТЦК у незаконності такого направлення", — зазначив він.

Мобілізували прямо посеред вулиці у Львові: На Харківщині загинув директор Менського музею

четвер, 16 травень 2024, 14:39

На фронті загинув відомий експерт з історико-культурної спадщини Віталій Крутий, який очолював краєзнавчий музей у місті Мена, що на Чернігівщині. Музейника мобілізували до лав прикордонних військ менше ніж пів року тому, фактично викравши його посеред...

Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: У Міноборони дали пояснення

четвер, 16 травень 2024, 14:30

Якщо мобілізовані українці мають бажання гарантовано йти на конкретну посаду, то вони можуть за допомогою рекрутингових центрів обрати необхідну вакансію. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. “По-перше, це реально. П...