Навіть на івриті попередили: В Умані магазин відмовився обслуговувати хасидів

В Умані один з магазинів відмовився обслуговувати хасидів, пославшись на пандемію коронавірусу. Про це повідомив член громади брацлавських хасидів в Умані Хаїм Хазін, передають Патріоти України.

Так, біля входу в магазин на вулиці Європейській була встановлена табличка, на якій сказано, що хасиди не обслуговуються. Аналогічне попередження дублюється і на івриті.

Об’єднана єврейська громада України звернулася до правоохоронних органів, із заявою про злочин за ст.161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Мер Умані Олександр Цебрій заявив, що відповідна табличка є провокацією, метою якої є загострення протистояння між паломниками та жителями Умані, яке виникло цього року.

Джерело: UA:Суспільне

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...