"Навіть свій бізнес важко відкрити": Українка розповіла, куди не варто їхати заради заробітків

Вікторія майже 13 років тому переїхала у місто Бургас у Болгарії. Вона купила житло заочно, через знайомих і проміняла життя у великому місті на життя у спокійному курортному містечку, розповідають Патріоти України.

Єдине, що її втішало під час переїзду – море, яке знаходилось у 5 хвилинах від дому. "Перш ніж їхати в Болгарію треба пам'ятати, що це країна не для заробітку. Сюди краще їхати маючи гроші. Багато іноземців так і роблять, приїжджають сюди на старість, заробивши десь на життя", - пояснює Вікторія.

Перш, ніж наважитись на переїзд, жінка радить добре вивчити закони країни, в яку переїжджаєте. "Якщо дуже коротко, то: в Болгарії є Закон про іноземців, який регулює цей момент. У ньому чітко описані підстави, за якими можна переїхати, отримати дозвіл на проживання. Найпопулярнішими підставами для переїзду і початкового отримання такого дозволу на 6-12 місяців є: одруження з болгарином чи болгаркою, бути представником іноземної компанії. Часто такі дозволи "липові". Претендувати на постійний дозвіл на проживання можна, проживши тут 5 років. Треба розуміти і те, що будь-який іноземець не має права працювати. Треба бути або членом родини болгарина, або мати дозвіл на проживання", - додає.

Самій Вікторії знадобилося 3 роки до повної адаптації. У першу чергу через мови. Схожість мов і розуміння співрозмовника не стимулювали вчитись. "Насправді відчула себе вільною після того, як вивчила мову. Тоді змогла ходити у театри, дискутувати на різні теми з місцевими", - додає Вікторія.

Перша робота в Болгарії була агентом нерухомості в будівельній компанії. Тоді купівля нерухомості в Болгарії була на піку популярності. "Відкрити свій бізнес тут також не просто. Болгари дуже консервативні і треба дуже постаратись, щоб знайти свою нішу", - додає вона.

Джерело: Gazeta.ua

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...