"Навіть в IKEA є пункт": Українець з Ізраїлю розповів про вакцинацію від COVID-19

В Ізраїлі медики вакцинували двома дозами вакцини від коронавірусу вже понад 48% населення країни. Мова йде про людей старше 16 років передають передають Патріоти України.

За даними МОЗ Ізраїлю, першу дозу вакцини отримали понад 4,5 млн осіб, а другу - понад 3,1 млн осіб. В цілому нація пишається тим, що уряд швидко і своєчасно подбав про здоров'я своїх громадян і кинув всі сили на те, щоб зупинити пандемію COVID-19.

Про це в коментарі Styler розповів нам українець Роман, який вже п'ять років живе в Ізраїлі. За словами українця, незважаючи на глобальну вакцинацію, є люди, які її не підтримують. Але про таких "ковід-дисидентів" воліють мовчати.

"Через місяць вибори. Чергові (йдеться про вибори до парламенту - Ред.). Це про все говорить. Є досить багато ковід-дисидентів і серед лікарів, але їх історії закриті", - зізнається Роман.

За словами чоловіка, зараз суспільство в Ізраїлі поділилося на вакцинованих і ні. "Суспільство поділяється на тих, хто вакцинований і не вакцинований. У перших багато переваг. Вони можуть ходити скрізь. Другі ж - тільки в магазин. Ну це я перебільшено, але все ж", - поділився Роман.

Варто відзначити, що карантин в Ізраїлі за весь час пандемії був дуже суворим. Країна була закрита для в'їзду, діяла комендантська година та інші суворі обмеження.

"Завтра Пурім - велике свято. Вводять комендантську годину. З 20.30 до 6.00 і діють штрафні санкції. Нам не можна віддалятися від дому, більш ніж на 1 км. Ну, у нас таке положення протягом року було і всі вже звикли", - розповів чоловік.

До речі, вакцинація в Ізраїлі проводиться двома вакцинами Pfizer і Moderna (для тих, хто перехворів). Для того, щоб зробити щеплення, не потрібно записуватися і довго кудись дзвонити, досить прийти в пункт вакцинації. Вони, до речі, розміщені в численних локаціях міста.

"В цілому нація пишається світовою першістю в вакцинації. По Ізраїлю ти можеш вакцинуватися без запису та дзвінків. Навіть в IKEA є пункт вакцинації", - резюмував українець.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...