Навіть ведмеді не заснули: З'явилися нові дані про аномальну зиму в Україні

Через аномально теплий початок зими в Україні в центрі реабілітації бурих ведмедів Національного природного парку "Синевир" (Закарпатська область) заснули тільки три ведмеді. Про це повідомили на сторінці НПП "Синевир" в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Причиною ведмежою безсоння стала ще недостатньо низька температура повітря. Справжня зима в регіоні протрималася тільки тиждень на початку грудня. За цей час встигли впасти в стан анабіозу - зимовий сон - три ведмеді: Беня, Дюрі і Потапич. Решта - чекають морозів", - сказано в повідомленні.

Співробітники реабілітаційного центру відзначили, що тутешні тварини все своє життя прожили в неволі, тому зимовий сон для них явище невідоме. Повернення природних інстинктів і реабілітація психологічного і фізичного стану ведмедів - одне з основних завдань центру, в якому зараз живуть 32 ведмеді.

"Минулої зими в центрі реабілітації заснула велика частина ведмедів. Це хороший показник реабілітації тварин. Тривалість ведмежого сну щорічно залежить від температурних коливань взимку. У холодні зими ведмеді спали до весни, а внаслідок потепління взимку часто прокидалися і виходили з барлогів на деякий час", - розповіли про життя своїх підопічних в реабілітаційному центрі.

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...

Батько трьох дітей повернувся з Польщі та відмовився від мобілізації: Який вирок виніс суд

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:30

В Україні до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. На суді він стверджував, що має хронічні захворювання і не може воювати. Про це йдеться у вироку Білопільського районного суду Сумської об...