Навколо паніка, а масок зовсім немає: Що відбувається в Білорусі після першого випадку коронавірусу (фото, відео)

Маски Білорусь раніше відправила китайцям у якості гуманітарної допомоги.

Іранський студент із дружиною впевнені, що просто застудилися. Фото: соцмережі.

Деякі білоруси самі вирішили здати аналізи після зафіксованого першого випадку захворювання коронавірусом в Білорусі, а президент Олександр Лукашенко закликає не турбуватися. Про це повідомляє "Єврорадіо", передають Патріоти України.

Зазначають, що іранський студент Г., у якого 27 лютого знайшли коронавірус, відчуває себе відмінно. Яскравих симптомів захворювання у нього немає. Після того, як він потрапив до лікарні з невеликою температурою і здав аналізи, лікарі відпустили його додому.

"Хлопці, ви поки не знаєте, що відбувається. Я теж не знаю, тому що тут мені ніхто нічого не говорить. З учорашнього дня (27 лютого - ред.) до сих пір купу аналізів здав, але поки відповіді немає. І вчора я пішов в лікарню (в поліклініку) робити аналізи. Там мені сказали, що можу їхати додому. Я поїхав. Вночі приїхали за мною, забрали не тільки мене, а й дружину, і її батьків. Я не знаю, що сказати і що робити. Був би коронавірус у мене (мабуть, є) я б не відчував себе так добре. Я відмінно себе почуваю. Температура 37,4. Це через те що моя дружина ще до мого прильоту, була застуджена. Я прилетів, ми були разом, і я теж застудився...", - написав він на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте".

За даними "БЕЛТА", в той же час президент Білорусі Олександр Лукашенко не вважає за необхідне закривати кордони країни у зв'язку з появою коронавіруса. "Це пусте", - заявив глава держави 28 лютого під час виступу на з'їзді Федерації профспілок Білорусі.

А в Telegram-каналі "Білорусь головного мозку" опублікували пост чоловіка, який прилетів до Мінська з Таїланду і для своєї ж безпеки сам вирішив здати аналіз на коронавірус. Однак далі почалися "пригоди".

Також в мережі показали, що в Білорусі біда відбувається і з масками. У багатьох аптеках їх немає в наявності. "У Пінську взагалі немає медичних масок, в аптеках кажуть, що всі відправлені були в Китай в якості гуманітарної допомоги", - написали в мережі.

У зв'язку з такою проблемою з масками, у відділення реанімації однієї з центральних районних лікарень Гродненської області надійшов наказ всім шити багаторазові маски.

"Пул Лукашенко і він сам говорять і пишуть, що вірус - це пусте. Закривати кордони неефективно (ага, а Китай поганий значить). Набагато важливіше "грамотний і ефективний контроль прибуваюих на кордон". Ось тільки президенту не повідомили, що інкубаційний період 27 днів, вірус передається навіть без симптомів, у вас не обов'язково повинна бути температура. Вона може проявитися і через тиждень. Саме так у всьому світі поширення і упустили. Замір температури на кордоні не працює. Та й взагалі, з Росією у нас взагалі кордону немає і ніхто нікого там не контролює", - написали в інтернеті.

Також в мережі зазначили, що в зв'язку з відсутністю масок аптеки просять білорусів не панікувати. "Народ ломанувся масово скуповувати залишки масок і противірусних препаратів, антисептиків. З відпусток навіть викликають фармацевтів", - йдеться в інтернеті.

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...