Навмисне не вигадаєш: Біла жінка роками прикидалася афроамериканкою, щоб викладати історію Африки (фото)

Професор історії Африки в Університеті Джорджа Вашингтона протягом всієї кар'єри брехала про те, що була чорною жінкою. Джессіка Круг стверджувала, що має північноафриканське і карибська походження, тоді як насправді народилася в Канзас-Сіті в єврейській родині. Про це вона сама розповіла виданню Medium, передають Патріоти України.

Зізнання Круг потрясло академічну спільноту через предмет, який вона викладає. Круг вивчає історію Африки і афроамериканців і веде курси по трансатлантичній работоргівлі. У 2019 жінка стала фіналісткою престижної книжкової премії Фредеріка Дугласа, що присуджується науково-популярним роботам по історії афроамериканців.

Круг називала себе чорною і / або латиноамериканською жінкою, але в розмовах її "батьківщина" часто змінювалася. Одного разу вона розповідала студентам, які банани важливі для її сім'ї в Домініканській Республіці, тоді як інший групі говорила, що вона з Пуерто-Ріко.

"Всю своє доросле життя я уникала свого життєвого досвіду, коли була білою єврейською дитиною в передмісті Канзас-Сіті, - написала Круг. - Я культурна п'явка. Тут немає невігластва, невинності, тут нема чого захищати. Протягом багатьох років я поступала неправильно у всіх сенсах".

Видання Insider повідомляє, що деякі гранти, отримані Круг, були розраховані на чорношкірих вчених, і зараз її ситуацію вивчає керівництво університету. В установі також заявили, що не можуть гарантувати, що лист в Medium написала сама Круг, хоча деякі її колеги публічно заявили, що автором колонки була вона. Вони припустили, що що викладач зробила це під тиском зі сторони.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...