"Назар - справжній герой": Боєць ЗСУ врятував 20 побратимів ціною власного життя

При звільненні одного з сіл на Чернігівщині, 20 українських бійців атакували ворога під прикриттям бронетранспортера. Один з них загинув, передають Патріоти України.

Навідником гармати цього БТРа був молодший сержант 23-річний Назар Небожинський з Рівного. Він зумів підбити в тому бою 3 російських "броні", розповіли його товариші по службі.

З останньої, третьої, противник вистрілив практично одночасно з Назаром. Небожинський знешкодив цю ворожу бронемашину, але сам загинув. Молодший сержант викликав вогонь противника на себе, чим врятував 20 піхотинців, які перебували під прикриттям його бронетранспортера.

"Якби він цього не зробив, нас би всіх двадцятьох розірвало на шматки. Назар Небожинський справжній герой. Він врятував нас, пожертвувавши своїм життям", - зізнався один з товаришів по службі Назара.

Всього під час визволення того села в Чернігівській області українські захисники знищили 3 танки і 5 БТРів російських загарбників.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...