Наземні пристрої таку частоту не випромінюють: Науковці розповіли про дивний сигнал з найближчої до нас системи Альфа Центавра

Вчені впевнені, що сигнал йшов з екзопланети земного типу та має штучне походження.

На тлі новини про майбутній звіт щодо унікального сигналу, вловленого одним з найбільших радіотелескопів світу у 2019 році в Австралії, який, як припускають, міг бути надісланий із екзопланети Проксима Центавра b, Патріоти України вирішили розповісти що до чого.

У 2019 році радіотелескоп обсерваорії Паркс у Новому Південному Вельсі вловив унікальний за частотою сигнал, дослідження якого за інформацією Guardian невдовзі опублікують. Розглядають версію, що сигнал радіохвилі прийшов із екзопланети Проксима Центавра b у системі Альфа Центавра. Нововідкрита планета розташована в 4,2 світового року від нас. Проксиму b оцінюють як суперземлю - вона орієнтовно у 1,27 масивніша за нашу планету. Вчені припускають існування там рідкої води та тверду поверхню планети. На сьогодні є проєкт, як досягти Проксими Центавра b за 20 років, маючи кораблі, що здатні розвивати 20% від швидкості світла. Це ініціатива Breakthrough Starshot, яка планує розробити флот кораблів на космічних вітрилах, які рухатимуться за лазерним променем.

"Це був сигнал, який з'явився один раз і ніколи не повторювався. Він мав частоту, яку не випромінюють наземні пристрої, такі як супутники і кораблі", - пояснила BBC Mundo Мар Гомес, докторка фізичних наук з Мадридського університету Комплутенсе.

Проєкт Breakthrough Listen, який присвячений спостереженню та аналізу ознак життя у Всесвіті, також працює над дослідженням сигналу. Це - фонд з бюджетом у $100 млн, який на момент запуску у 2015 році підтримував Стівен Гокінг. У Guardian завили, що ця ініціатива невдовзі розповість, що ж за сигнал вловили у Австралії.

Водночас, пані Гомес зазначає, що наразі наукова спільнота не поширює інформацію щодо дослідження сигналу, який міг надійти з Проксима Центавра b. "Той факт, що будь-яка форма життя може існувати і її можна знайти, дозволить нам знати про своє власне походження та те, як може розвиватися життя. По суті, це ключове питання нашого існування", - підсумувала дослідниця.

Джерело: ВВС

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...