На жаль, у масовій серії його не побачили: Найкрасивіший радянський мікроавтобус було розроблено в Україні (фотофакти)

В інтернеті опублікували фотографії радянського мікроавтобуса «Старт», що випускався в обмеженій кількості в 1963-1970 роках. Мабуть, це був найкрасивіший мікроавтобус, створений в СРСР, повідомляють Патріоти України з посиланням на MMR – motor media review.

«Старт» розробили на Сєвєродонецькій авторемонтній базі за допомогою фахівців ВО «Склопластик». У ньому широко використовувалися комплектуючі від ГАЗ-21 «Волга».

Головною особливістю цього мікроавтобуса, крім дизайну, було те, що його кузов робили з пластмаси. Природно, це була спеціальна пластмаса, розроблена інженерами ВО «Склопластик».

Мікроавтобус оснащувався таким же мотором, що і ГАЗ-21 «Волга». Це двигун ЗМЗ-21. На жаль, джерела замовчують про динамічні характеристики «Старту». Думаємо, для свого часу вони були вельми пристойними.

«Старт» випускали в невеликій кількості в декількох містах – в Сєвєродонецьку, Донецьку і Луганську. Цікаво, що один такий мікроавтобус можна побачити навіть у знаменитій радянській кінокомедії «Кавказька полонянка».

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...