Наживу в $400 млн принесли не іспанські галіони: На узбережжі Атлантичного океану США знайшли золото найуспішнішого капітана в історії піратства

Генрі Евері вдалося сховатися з астрономічною здобиччю. Розділивши її з командою на Багамах, пірат безслідно зник зі сторінок історії.

На курортному узбережжі Атлантичного океану США археологи знайшли золоті арабські монети. Вони можуть виявитися ключем до історії про втечу з наживою в $400 млн найуспішнішого морського розбійника всіх часів Генрі Евері - Довгов'язого Бена, інформують Патріоти України.

"Уперше за 300 років історики напали на слід невловимого Короля піратів", - повідомляє Jerusalem post із посиланням на історика Джима Бейлі. 7 вересня 1695-го Евері захопив у Червоному морі найбільшу здобич в історії піратства і безслідно зник із награбованим.

Як це було

Зі зграєю бандитів на 46-гарматному військовому кораблі Fancy Довгов'язий Бен напав на торгове судно "Ганг-і-Савай", що належало індійському імператору Великих Моголів Аурангзебу.

Горе переможеному

Імперія Великих Моголів оцінила збиток приблизно в 600 тис. фунтів стерлінгів, це близько $400 млн, і розірвала всі торговельні зв'язки з Англією.

Команда щасливців

Евері вдалося сховатися з астрономічною здобиччю. Розділивши її з командою на Багамах, пірат безслідно зник зі сторінок історії.

За словами дослідника Бейлі, виявлені арабські монети датуються XVII ст. Американські колоністи того часу рідко вирушали на Близький Схід, щоб заробити на життя торгівлею. Отож малоймовірно, що монети належали місцевим жителям.

Вивчивши історичні записи, Бейлі передбачає, що Евері сховався, як то кажуть, у всіх на очах. Він прибув до торговельного центру Ньюпорт, штат Род-Айленд, як работорговець. Продавши невільників, тут Довгов'язий Бен, схоже, й облаштувався. Дослідник знайшов документ на землю, який видав пірату шериф у Род-Айленді. Члени наукової спільноти США визнали знахідку перспективною для подальших розслідувань.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...