Назріває гучний скандал: СБУ завела справу проти всіх українських кінопрокатників

Служба безпеки України порушила кримінальні справи щодо всіх українських кінопрокатників за підозрою у фінансуванні країни-агресора і саботажі українських фільмів, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що провадження відкрито на підставі звернення депутата Верховної Ради. У своїй заяві він стверджує, що український ринок кінопрокату поділений між компаніям "В & Н Film Distribution Company", "Ukrainian Film Distribution", "Kinomania", "Volga Ukraine", "Multi Media Distribution". Ці фірми є "дочками" російських компаній. Щорічно вони отримують у вигляді касових зборів в Україні близько 100 млн доларів.

Діяльність цих компаній в Україні призводить до необхідності приховування своїх надприбутків шляхом здійснення фінансово-господарських операцій з суб'єктами господарювання, що мають ознаки фіктивності, а також сумнівних перерахувань на адресу російських компаній за прокатні права, випливає зі звернення.

"Зазначені протиправні перерахування не залишилися без уваги спецслужб РФ, які протягом 2014-2016 років фактично змусили власників компаній, що працюють на ринку кінопрокату України направляти частину своїх доходів для фінансування дій невстановлених осіб з метою здійснення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації. У свою чергу, отримавши фактичну підтримку спецслужб РФ власники вищезгаданих компаній використовуються як агенти впливу в Україні, диктуючи умови на ринку кіноіндустрії та саботуючи просування і показ українських стрічок", - викладено в фабулі кримінальної справи.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...