Назвали на честь популярних цукерок: У Фінляндії зафіксували появу нового забарвлення кішок (фото)

Група генетиків і захисників тварин із Великої Британії та США розкрила генетичну мутацію, що лежить в основі нещодавно виявленого забарвлення котячої шерсті у Фінляндії. Дослідження, опубліковане в журналі Animal Genetics, засноване на секвенуванні геномів двох кішок. З 2007 року фінські жителі стали помічати у деяких диких кішок незвичайне забарвлення шерсті - чорне біля основи, що поступово переходить у біле, передають Патріоти України.

Цей унікальний малюнок дістав назву «сальміак» на честь популярних у Фінляндії чорно-білих ласощів, які виготовляють із солоної лакриці. Після виявлення таких кішок дослідники провели тестування на генетичні мутації, необхідні для формування білого кольору шерсті, але результати були негативними.

Далі команда секвенувала геном двох кішок і виявила мутацію в прилеглій ділянці гена KIT. Вони підтвердили присутність цієї мутації у трьох кішок забарвлення сальміак, які успадкували її від обох батьків. Це дає змогу припустити, що ідентифікована мутація є рецесивною і відповідальна за унікальне забарвлення шерсті.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...