Названо найризикованіші країни ЄС для автомобільних подорожей: оприлюднено список


Аналіз даних Європейської ради з безпеки на транспорті за 2023 рік показав невтішну тенденцію: кількість смертей на дорогах у деяких країнах Європи перевищила середній показник по ЄС на 79%, передають Патріоти України.

Болгарія очолює антирейтинг

Лідером сумної статистики стала Болгарія, де водіїв підстерігають особливі небезпеки. Хоча мальовничі краєвиди за межами Софії ваблять туристів взяти авто напрокат, експерти радять обрати потяг. Попри деякі незручності, залізниця пропонує надійний та бюджетний спосіб дістатися гірських хребтів Ріла, Пірін та Родопи, особливо вузькоколійкою Родоп.

Румунія, Сербія, Латвія: високий ризик

Наступними у списку найнебезпечніших для водіїв країн йдуть Румунія, Сербія та Латвія, де кількість смертей на дорогах перевищує середній показник по ЄС на 66%. Проте, добре розвинений громадський транспорт у цих країнах пропонує безпечну альтернативу.

Популярні туристичні напрямки також небезпечні

Навіть популярні туристичні напрямки, такі як Хорватія, Португалія, Греція та Італія, потрапили до десятки найнебезпечніших.

ЄС шукає рішення

Загалом у 2023 році в ЄС зафіксовано 20 418 смертей на дорогах, що становить 45,5 на мільйон жителів. Ці дані спонукають до пошуку рішень для підвищення безпеки на європейських дорогах.

Чи звільнять зі служби, якщо у військового дружина вагітна третьою дитиною: Юрист дав пояснення

четвер, 8 серпень 2024, 19:10

Чоловіки, у яких на утриманні троє неповнолітніх дітей і більше, мають право на відстрочку від мобілізації. Чи звільнять зі служби, якщо у військового народилася або має народитися третя дитина, розповів юрист практики військового права ЮК "Приходько т...

На Волині на 60 тис. грн оштрафували вчительку через "весілля": Ось що сталось

четвер, 8 серпень 2024, 18:22

На Волині на 59 500 грн оштрафували вчительку через те, що вона організувала фіктивний шлюб свого знайомого із жінкою з 1 групою інвалідності. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області, передають Патріоти України. ...