Названо нову причину, через яку половина українців може залишитися без субсидії

У Пенсійному фонді назвали нову причину, через яку субсидія може виявитися недоступною для багатьох українців. Причому, на відміну від інших причин, через які можуть відмовити у держдопомозі, ця аж ніяк не залежить від самого отримувача, передають Патріоти України.

Що ще може стати причиною відмови в субсидії, повідомила прес-служба ПФУ.

У травні відбувається призначення субсидій на неопалювальний сезон та перерахунок розміру державної допомоги. Причини, через які українцям можуть відмовити у держдопомозі, давно відомі. Це і доходи сім'ї, яких достатньо для оплати комуналки, і великі покупки чи рахунки на депозитах, та низку інших факторів.

Однак є ще одна причина, яка не залежить від конкретного одержувача. Вона залежить від підприємств-виконавців комунальних послуг, а також від об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та управителів багатоквартирних будинків. Їм було пред'явлено вимогу зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Але, як з'ясувалося, на сьогодні реєстрацію пройшла лише половина компаній.

При цьому в ПФУ зазначають, що реєстрація в Пенсійному фонді потрібна для того, щоб надати ПФУ всю необхідну інформацію про тарифи, що діють. На підставі цієї інформації і розраховуватимуть обсяг платежів за ту чи іншу послугу, а також робитимуть висновок про доцільність субсидії та її розмір.

"Житлові субсидії на неопалювальний період (з 1 травня по 30 вересня) для громадян будуть призначені Пенсійним фондом України на підставі інформації, одержаної від організацій-надавачів послуг шляхом обміну, зокрема, щодо забезпечення громадян житлово-комунальними послугами за встановленими цінами, тарифами" , – повідомили у ПФУ.

Тобто, якщо постачальники комунальних послуг та керуючі компанії не зареєструються в особистих кабінетах на порталі ПФУ, то клієнтам, яких вони обслуговують, не зможуть нарахувати субсидії

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Який цукрозамінник "найкращий друг" для мозку: Вчені розкрили результати дослідження

субота, 4 травень 2024, 10:26

Видання Medical express пише, що дослідники з Шанхайського університету науки і технологій, Китайської академії наук (CAS) та інших інститутів Китаю нещодавно провели дослідження, щоб з'ясувати, що відбувається в мозку мишей, коли їх годують різними ти...