Міцний імунітет багато в чому залежить від того, що ми їмо. Різноманітне харчування - це дуже добре, але важливо також стежити, щоб те, що ви їсте, було дійсно корисним. Медики радять обмежити вживання певних продуктів та напоїв, особливо у періоди вірусних захворювань. Ми розповімо, від чого варто відмовитись насамперед, передають Патріоти України.
У ковбасах та сосисках, в яких м'ясо займає лише половину складу, вказаного на етикетці, містяться шкідливі для здоров'я інгредієнти. Крохмаль, сухе молоко, глюкозний сироп, підсилювачі смаку, стабілізатори, барвники та жир... Усі вони негативно впливають на імунітет, і створюють підвищене навантаження на судинну систему селезінки. Жири та добавки сприяють закупорці судин цього життєво важливого органу.
Магазинні соуси, такі як сирний соус, тар-тар, барбекю, карі та майонез – рекордсмени за вмістом шкідливих жирів. Складові цих продуктів агресивно впливають на слизову оболонку кишечника і можуть травмувати її. Таким чином, інші корисні речовини і вітаміни не будуть так добре засвоюватися вашим організмом, як раніше. Від цього постраждає імунна система.
Вживання жирних кислот Омега-6 пов'язане із зниженням імунітету. Ці олії зазвичай бувають у надперероблених формах і відрізняються низькою якістю. Містяться вони у фастфуді та дуже жирній їжі - беконі, засмаженому м'ясі, бургерах. Нашому організму потрібні жири, проте інші. Горіхи, авокадо, оливкова олія, олія із зерен винограду, жирна риба, натуральна сметана... Вживайте ці продукти щодня, і не позбавляйте себе корисних речовин.
Алкоголь руйнує нашу імунну систему. Спиртні напої вважаються токсином, видалення якого з нашого організму потребує значних ресурсів. Через це організм стає не здатним боротися із застудою та вірусами, і захисні функції імунної системи знижуються.
Предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав повідомив про акт наруги над святинею в Польщі. У місті Легниця невідомі зірвали з купола храму Успіння Пресвятої Богородиці Хрест Господній. Про це він написав у фейсбук, передают...
Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...