Названо симптоми тромбу в легенях - зверніть увагу на небезпечні сигнали


Названі симптоми тромбу в легенях: зверніть увагу на небезпечні сигнали

Тромби в різних внутрішніх органах людини можуть привести до небезпечного стану. У таких ситуаціях невідкладна медична допомога потрібна негайно, оскільки тромб може привести до летального результату. Медики назвали симптоми утворення тромбу в легенях людини. Про це повідомляє U-news, передають Патріоти України.

Стан, при якому тромб потрапляє в легені, називається тромбоемболією легеневої артерії. Потік крові при цьому стані застряє в артерії легенів і блокує надходження крові. Тромби, які блокують надходження крові – це згустки крові, які з'являються в результаті внутрішніх пошкоджень судин. Організм створює такі згустки, щоб закрити травмовані ділянки.

Людський організм в змозі самостійно розчиняти тромби, коли їх функція вже не потрібна. Часом вони розпадаються самостійно повністю, але бувають ситуації, коли вони відриваються і починають подорожувати по організму.

Найнебезпечніша ситуація, коли тромб відривається і потрапляє в легені. Таке ускладнення буває при тромбозі глибоких вен. Тромби утворюються в венах ніг. Симптоми утворення тромбів: біль в ногах незрозумілого походження, особливо в м'язах, почервоніння і припухлість.

Якщо тромб відірвався і відправився в легені, то симптоми будуть більш явні:

  • Раптова задишка
  • Біль в грудях або у верхній частині спини - посилюється при вдиху
  • Проблеми з диханням
  • Неможливість нормально вдихнути або видихнути
  • Кашель з кров'ю
  • Запаморочення, втрата свідомості

При появі таких симптомів, пацієнта потрібно негайно госпіталізувати до медичного закладу. У такій ситуації час йде фактично на хвилини та без надання допомоги швидко, людина може загинути.

Як відзначають медики, є фактори, які посилюють ризик появи тромбів: зайва вага, загальні патологічні стани, такі як хвороба Крона або ревматоїдний артрит, літній вік, зловживання алкоголем, малорухливий спосіб життя і відсутність мінімального фізичного навантаження.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...