Не ATACMS, але суттєво підвищить радіус враження противника: Українcькі волонтери створюють народну крилату ракету "Трембіта"

Перевагою цієї зброї має стати її суттєва дешевизна щодо натівських та російських аналогів. 20-кілограмовий заряд вибухівки дасть ефект не гірший, ніж китайські БПЛА, котрими ЗСУ "тероризує" окупантів на швидкостях 150-200 км

Українські волонтери взялися за розробку «народної» бойової ракети «Трембіта». Роботами займаються інженери з волонтерського конструкторського бюро PARS та за участі громадської організації «Відсіч».

Конструкторами планується створити малу крилату ракету з пульсуючим повітряно-реактивним двигуном. Цю зброю планується застосовувати для ураження об’єктів та для виснаження засобі протиповітряної оборони противника.

Заявлено, що ракета здатна уражати цілі на глибині 140 кілометрів.

«Наша проста ракета – незрівнянно дешевша аніж постріли зенітних ракетних комплексів ворога», – розповідають розробники.

За планами, залповий запуск від 20 таких ракет дозволить долати ППО противника та уражати цілі на достатній глибині.

Волонтери хочуть розгорнути по всій Україні виробництво окремих деталей та вузлів ракети в умовах гаражних майстерень.

«Росіяни нізащо не зможуть знищити ні своїми іржавими С-300, ні високоточними «Калібрами» такий всеохоплюючий НародОборонПром», – зазначають конструктори.

Заявлені характеристики ракети «Трембіта»:

  • Споряджена вага: 100 кг;
  • Вага бойової частини: 20 кг;
  • Дальність ураження: понад 140 км;
  • Швидкість: понад 400 км/год;
  • Максимальна висота польоту: 2000 м;
  • Мінімальна висота польоту: 30 м;
  • Двигун: 30 л.

Двигун ракети не має жодної рухомої деталі, він простий у виготовлені та працює на бензині. Пуск здійснюватиметься з пневмокатапульти. Бойова частина може мати термобаричний заряд та комбінований заряд уламково-фугасної дії у 20 кг.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...