Не без пригод: У Києві засяяла головна ялинка України. Як це було (відео)

Під час урочистого відкриття на Софійській площі новорічне дерево буквально запалилося - загорілися гілки від електричної гірлянди, яка раптом заіскрилися.

У суботу, 19 грудня відбулися урочистості, котрі традиційно відкривають новорічні свята. Цьогоріч у зв’язку із карантинними обмеженнями офіційне засвічення головної ялинки відбувається без традиційного параду та концерту, зазначають Патріоти України.

Поблизу ялинки облаштовані фотозони для усіх бажаючих. Також на Софійській площі працюють дитячі атракціони та крамнички зі смаколиками й гарячими напоями.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, головна ялинка цього року - штучна, заввишки понад 30 метрів.

Її підсвічують 10 кілометрів гірлянд та прикрашають 1,5 тисячі іграшок - білочки, жолуді, шишки, сови, білосніжні зайці та пташки.

При цьому в момент ввімкнення святкової ілюмінації виникла пожежа - загорілися новорічні прикраси ялинки. Пожежники, які чергували на святі, усунули це дрібне загоряння, швидко загасивши полум'я. Однак, клуби чорного диму над новорічною ялинкою зіпсували святковий настрій.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...