Не бояться нічого? У Києві з'явилася висотка на місці розстрілів у Бабиному Яру (фото)

У Києві біля заповідника Бабин Яр побудували нову висотку, яка розташована на місці, де під час Другої світової війни відбувалися масові розстріли в 1941-1943 роках при Голокості. Про це передає "Київ без цензури" у Telegram-каналі. зазначають Патріоти України.

25-поверхівку з вбудовано-прибудованими офісними і торговими приміщеннями та підземним паркінгом по вулиці Олени Теліги, 25, на Сирці біля станції метро "Дорогожичі" почали зводити ще в 2008 році, але будівельні роботи час від часу переривалися - були періодичні мітинги, а за даними публікацій преси, в котловані знаходили останки та речі людей.

Історики стверджують, що основна частина розстрілів в яру, проходила на території нинішнього парку, але було у яру і відгалуження, що перетинає нинішню вулицю Е.Теліги. Зазначається, що будинок побудований саме на тому місці, де німецькі окупанти проводили розстріли мирного населення і військовополонених - в мережі опублікували фото цих самих локацій з Бабиного Яру того часу.

Важливо зауважити, що земельна ділянка по вулиці Олени Теліги, 25 офіційно, за документаціями, не входить в межі Національного історико-меморіального заповідника Бабин Яр, і під час будівництва підземки "Дорогожичі" поруч та тунелем на перетині з вулицею Щусєва такі трагічні останки не були виявлені.

З 2019-го будівельні роботи активно поновилися, і ось зараз за даними забудовника станом на початок вересня загальна готовність проекту становить майже 92%.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.