"Не боявся подивитися ворогові в очі": У боях на Донеччині загинув призер чемпіонату світу з гирьового спорту

У протистоянні з російськими окупантами на Донеччині загинув майстер спорту України з гирьового спорту, призер чемпіонату світу Артем Типенко. 19 жовтня на Донбасі 33-річний уродженець Запорізької області прийняв свій останній бій, передають Патріоти України.

Про загибель спортсмена повідомили представники Таврійського державного агротехнологічного університету, який закінчив Артем. Відомо, що життя Типенка обірвалося 19 жовтня в одній із найгарячіших точок України у цій війні з РФ. Однак за яких обставин загинув Артем і де саме на Донеччині перестало битися його серце, поки не повідомляється.

Типенко народився 18 грудня 1988 року у селі Костянтинівка Мелітопольського району Запорізької області. З дитинства був активним хлопцем, проте не забував вчитися. У 2016 році він закінчив енергетичний факультет Таврійського державного агротехнологічного університету, здобув ступінь магістра.

Паралельно з навчанням в університеті Артем займався гирьовим спортом, входив до збірної свого ВНЗ, став призером чемпіонату світу серед юнаків та багаторазовим чемпіоном України серед студентів. Ставав переможцем та призером інших всеукраїнських турнірів.

Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році він без роздумів узяв до рук зброю і вирушив захищати Україну в найгарячіші точки.

"Всі знайомі згадуватимуть Артема, як чесного, доброго і мужнього сина України, який не зрадив військовій присязі і не побоявся подивитися ворогові в очі. Від імені всього колективу ТДАТУ висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника, поділяючи тяжкий біль втрати", – написали про Тіпенка представники Таврійського університету. Відомо, що вдома Артема не дочекалися батько та рідний брат.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...