Не будь-яка ходьба: Вчені визначили, яка прогулянка є найкориснішою

Виявилось, що для здоров’я важливі не тільки темп ходьби та тривалість дистанції, а й те, з якою метою ви гуляєте.

Ходьба корисна – це факт, але от чи є різниця, як саме прогулюватись, не зовсім зрозуміло. Виявилось, що для здоров’я важливі не тільки темп ходьби та тривалість дистанції, а й те, з якою метою ви гуляєте. Фахівці з університету Огайо проаналізували дані 125 885 дорослих у віці від 18 до 64 років та визначили, яка ходьба найкраще впливає на здоров'я, інформують Патріоти України.

Гуляти з певною метою – корисно

"Люди, які гуляли з певною метою, наприклад, йшли з роботи додому або в магазин, отримували більшу користь від ходьби, ніж ті, хто гуляв без мети", – йдеться в дослідженні.

Крім того, кожні додаткові 10 хвилин ходьби, наприклад, з дому до автобусної зупинки, на 6% покращували показник здоров'я у порівнянні з людьми, які ходять без причин. Ймовірно, це пов'язано з тим, що, коли люди йдуть із конкретною метою, швидкість їхньої ходьби вища.

Як пояснюють це вчені

Так от, люди ходять на роботу або за покупками зі швидкістю 4,3 кілометра на годину, а гуляють зі швидкістю 4,1 кілометра.

"Різниця значна, хоч ми й не очікували побачити якоїсь різниці, адже ходьба є ходьба і всі форми ходьби корисні. І це дійсно так, втім ходьба з конкретною метою має значно більший вплив на наше здоров'я, ніж без мети", – додали автори.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...