"Не буду продавати, хай краще згниє": Експерт порадив, як українцям стати заможнішими

Традиційно, українське суспільство було більш аграрним, ніж ремісничим. Через це народ України не був таким ініціативним і підприємливим, як, переважно, міське населення Європи.

Сергій Марченко. Фото: соцмережі.

Україна має стати заможною до 2030 року. Президент підписав указ про дотримання 17 цілей сталого розвитку. Перша - подолання бідності. Основна причина бідності – окупація України більшовиками і знищення всіх, хто намагався заробляти. Будь-яка ініціатива знищувалася, а підприємливі люди таврувалися "баригами" і "спекулянтами", вважає засновник рекрутингової агенціі "Борщ – Рекрутинг Майбутнього" Сергій Марченко. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Зараз в це важко повірити, але в Радянському Союзі люди соромилися продавати свою городину на базарі. Коли був підлітком, спитав у бабусі, чому вона не продасть на базарі полуницю, якої у нас було багато. Вона дуже розсердилася. "Я ніколи не буду торгувати на базарі! Це ж сором який! Хай воно краще погниє".. Людей з такими переконаннями вистачає і зараз. Без подолання цього ментального табу на підприємництво, перемогти бідність дуже тяжко. Деякі люди просто бояться заробляти, щоб не засуджували оточуючі", - говорить Сергій Марченко.

Традиційно, українське суспільство було більш аграрним, ніж ремісничим. Через це народ України не був таким ініціативним і підприємливим, як, переважно, міське населення Європи. Европейці більше торгували, частіше їздили в інші міста, бачили більше можливостей розбагатіти, ніж українські хлібороби, каже експерт з ринку праці.

"За роки незалежності українці почали звикати до приватної власності. Якщо раніше діти хотіли ставати космонавтами, зараз вони прагнуть бути ІТшниками, блогерами, геймерами і заробляти на своїх хобі. Нове покоління набагато сильніше орієнтоване на заробіток, ніж старше. Зараз дуже часто 20-ти річні діти заробляють більше 40-річних батьків", - підкреслив експерт.

Як не парадоксально, держава має повернутися обличчям до багатих людей. Зараз всі кошти йдуть на пенсії та допомогу бідним. Але, якби держава підтримувала підприємців, популяризувала розвиток бізнесу, в країні стало б більше підприємців. А більше підприємців – це більше податків і, як результат, значно більше грошей на пенсії та соціальні видатки, зауважив Марченко.

"Треба відкрити ринок землі для зовнішніх інвесторів. Це дозволить залучити в українську економіку дуже багато грошей і дозволить селянам отримати справедливу ціну і орендну плату за свою землю. Це нонсенс, що українські чорноземи коштують в десятки разів дешевше бідних європейських грунтів Німеччини чи Данії. Знизити податки на заробітну плату, щоб стимулювати бізнес наймати більше людей. Підвищити податки на нерухомість, щоб будинки і заводи не руйнувалися, як зараз, або приводилися до ладу, або продавалися більш ефективним власникам", - зазначив експерт.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...