Не час для відпочинку: Українці не матимуть додаткових вихідних у квітні й травні через війну

Цьогоріч українці не матимуть додаткових вихідних у квітні та травні через воєнний стан. 25 квітня, 2 травня та 9 травня будуть робочими днями, які оплачуватимуться у звичайному порядку. Про цеповідомляє Державна служба України з питань праці, передають Патріоти України.

"Статтею 73 Кодексу законів про працю України встановлено 9 святкових днів (зокрема 1 травня – День праці, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)", – кажуть у відомстві.

Також в Україні встановлено 4 неробочі дні – релігійні свята, в які люди не працюють (7 січня і 25 грудня – Різдво Христове, а також Великдень та Трійця).

За українським законодавством, якщо вихідний збігається зі святковим чи неробочим днем, він переноситься на наступний день після них.

Навесні 2022 року вихідними днями мали бути понеділки 25 квітня (перенесення вихідного з 24 квітня), 2 травня (перенесення вихідного з 1 травня) та 9 травня (святковий день). Однак дія статті, що визначає святкові й неробочі дні, призупиняється в умовах воєнного стану. Тому цієї весни українці не матимуть додаткових вихідних.

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда: Чим харчуються його мешканці

неділя, 5 травень 2024, 18:52

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда і його мешканка розкрила свій раціон. Можливо, саме у її звичці харчуватися хтось знайде відповідь, чому американці з цієї "блакитної зони" живуть довше приблизно на десять років, ніж решта населення Америки,...

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...