Не давали води і не пускали навіть до річки: Українка розповіла, як тиждень з дитиною провела в окупації РФ

Снігурівку Миколаївської області захопили окупанти. Очевидиця розповіла про ситуацію в місті та як їй вдалося втекти із тимчасово захопленого міста. Про це повідомляє "Суспільне", передають Патріоти України.

За її словами, до рідних у Снігурівці вона приїхала 25 лютого з Харкова. Жінка каже, що окупанти почали обстрілювати Снігурівку через тиждень від початку повномасштабної війни, а 19 березня окупанти увійшли до міста.

"До цього ми ховалися в підвалі, але цього дня пішли в школу, там було укриття. Мені здалося, що там буде безпечніше. Ми ночували в укритті, в школі. Тієї ночі були сильні вибухи, били по вулицях артилерією, розбомбили житлові будинки. Вранці чоловіки принесли їжу жінкам і дітям в укриття і розказали, що на місто йде велика колона. Потім ми почули гуркіт і зрозуміли, що колона справді рухається в бік міста. Вони через поле приїхали і зайняли місто. Потім ми почули, що в бік школи, де були ми, під’їжджають танки, їх було два. Ми думали, що вони будуть школу розбомблювати. Було дуже страшно", – розповіла вона.

Очевидиця пригадує, що російські окупанти дійсно зайшли до школи, де шукали військових. Вони оглянули укриття, але цивільних не чіпали. Відтоді, з її слів, у Снігурівці не було світла й води. Крім того, окупанти нікого не пускали ані до місцевої річки, ані до джерела.

"Вони поставили свою техніку під будинками на вулицях. Зайняли адміністрацію, школи, зробили там собі казарми", - зазначає вона. Втекти із захопленого міста жінка наважилася 25 березня. Виїжджала вона з донькою, зі своїм зведеним братом і його дитиною.

"Ми їхали і не знали, чи виїдемо, чи нас застрелять. Ми взяли два рюкзаки з дочкою, сіли і поїхали. Ми проїхали перший блокпост, там запитали, чи не будуть вони стріляти. Вони сказали, що їдьте. Ми їхали через якісь села, колоною, за нами їхали ще машини. Коли проїжджали повз якесь село, почався обстріл автівок, але всі лишились живі, всі автівки проїхали. Колоною доїхали до Баштанки і вже там були українські блокпости. Далі ми поїхали до Кривого Рогу. Плануємо їхати далі", - додала вона.

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...