Не дебатами єдиними: Найнезвичайніші події на футбольних стадіонах

Комік Володимир Зеленський запропонував Петру Порошенку провести дебати на НСК "Олімпійський".

Кандидат в президенти України офіційно висунув своєму конкуренту ініціативу провести дебати перед другим туром виборів на стадіоні в Києві, що спочатку сприйнялося трохи абсурдно. Однак разом з цим очікувалася і відповідь Порошенка, який на наступний день відповів на виклик: "Стадіон, так стадіон". Це поклало початок найбільш незвичайним президентським дебатам в історії України, а в "Олімпійського" буде своя незвичайна історія, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Яким ще аренам також довелося приймати не лише футбольні матчі (і навіть не ігри інших видів спорту):

Стадіон "Динамо" ім. В. Лобановського

Де: Київ (Україна)

Що приймав: спіритичні сеанси Анатолія Кашпіровського

Далеко від "Олімпійського" в Києві ходити не треба — в 90-х роках майданчиком для масових зібрань був також інший київський стадіон, "Динамо". Більш старші вболівальники пам'ятають на "Динамо" не тільки футбол — свого часу там виганяли злих духів.

Ніякого чаклунства, тільки "сила" відомого радянського психотерапевта (зараз це більше підпадає під визначення "екстрасенс") — "дяді Толі" Кашпіровського. У ті роки Кашпіровський знайшов справжню популярність та буквально "збирав стадіони" для проведення своїх сеансів. Люди приходили на трибуни, хтось із обраних виходив на доріжки й падав (або втрачав свідомість) від дотику Кашпіровського. Радянська фантастика.

"Стадіон Десятиліття" (зараз зруйнований, на його місці зведений "Національний стадіон")

Де: Варшава (Польща)

Що приймав: державні свята, ярмарок

У "Стадіону Десятиліття", зведеного в 1955 році, футбольна доля особливо не склалася — його пам'ятають не завдяки футбольним іграм, а через ярмарки. Найбільший свого часу стадіон Польщі дуже довго був базаром, куди приїжджали люди з усього пострадянського простору.

Безліч українців у 90-х, котрі хоча б декілька разів побували у Варшаві, обов'язково заїжджали і на стадіонний базар, де можна було знайти тодішній радянський дефіцит. За часів Польської Народної Республіки (назва Польщі в 1952-1959 рр.) на арені активно проводили партійні та державні заходи, а в 90-х. очікуючи реконструкції, використовували як ринок.

Зараз на місці "Стадіону Десятиліття" вже зведений сучасний "Народовий" (який приймав матчі Євро-2012), але у Варшаві його частенько асоціюють з місцем, де "колись був базар".

"Національний стадіон"

Де: Варшава (Польща)

Що приймав: віндсерфінг

У місця спорудження "Національного", де до цього був вищезгаданий "Стадіон Десятиліття", явно специфічна карма. Хоча й спортом там займаються "на ура" (а збірна Польщі на цій арені майже не програє), але раніше там проводилися партійні з'їзди й був базар, а в наш час футбольне поле... заливають водою і пускають вітрильники.

Так, це більше фігурально — водою заливають лише великий басейн, встановлений на полі. Проте жоден футбольний стадіон у Європі не приймав парусні гонки. У Польщі ж прийшли і до такого, влаштовуючи на "Народовому" змагання з віндсерфінгу.

Стадіон "Фельтінс-Арена" ("Арена АуфШальке")

Де: Гельзенкірхен (Німеччина)

Що приймав: біатлонну гонку

І приймає далі, вже протягом багатьох років — "Фельтінс-Арена" є домом для традиційної виставкової Різдвяної гонки.

Що цікаво: траса зроблена так, що гонка проходить не тільки на стадіоні. На полі перед трибунами облаштоване стрільбище та подіум (так званий "біатлонний стадіон"), а ось велика частина бігової дистанції через стадіонні виходи прямує за арену. Загалом же Різдвяна гонка продумана дуже детально і технологічно, щороку збираючи повні трибуни, а організатори не хочуть порушувати традиції з місцем проведення.

Схема траси Різдвяної гонки

Стадіон "Арена Корінтіанс"

Де: Сан-Паулу (Бразилія)

Що приймав: масове весілля

У Бразилії стадіони — місця з рангу "священних", адже футбол у бразильській культурі має особливий статус. Тому одного разу бразильські закохані вирішили провести на футбольній арені одну з найважливіших подій у житті.

Одразу 400 пар провели церемонію одруження на стадіоні місцевого клубу "Корінтіанс". Організатори провели справжнє "масове весілля", розробивши програму, щоб реалізувати основні традиції і не образити нікого з гостей.

Стадіон "Брондбю"

Де: Бреннбю (Данія)

Що приймав: ...

В продовження теми весілля, кохання та амурних справ. Правда, тут не можна сказати "стадіон приймав" або "проводив". Випадок утворився сам собою, арена лише волею долі стала майданчиком.

Після одного з матчів вищої ліги Данії, коли арена вже спорожніла, закохана парочка пробралася до центрального кола та зайнялася сексом. Правда, закінчити їм так і не вдалося — молодих людей буквально вигнала з поля охорона. Проте, виявляється, комусь футбольне поле може послужити і для таких цілей.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...