Не дешеве задоволення: Стало відомо, на скільки подорожчав новорічний стіл в Україні

Незважаючи на зміцнення гривні, вартість новорічного столу в Україні збільшилася в середньому на 10% в порівнянні з попереднім роком, передають Патріоти України.

Журналісти підрахували, що середньостатистичній українській родині за найскромнішими підрахунками новорічне застілля обійдеться в 1600 грн.

Єдиний елемент новорічного столу, який не подорожчав - це імпортні продукти. Купити ікру або червону рибу можна зі значними знижками, завдяки зростанню курсу гривні в другій половині 2019 року.

Більш традиційні страви Нового року, засновані на вітчизняному матеріалі, виросли в ціні. Якщо в минулому році кілограм олів'є обходився в 61 грн., То в цьому буде коштувати 64 грн. Трохи набрав у ціні холодець - з 25 грн / кг до 29 грн / кг. Подорожчав і алкоголь: пляшка шампанського та горілки обійдуться приблизно в 230 гривень, що приблизно на 50 грн дорожче, ніж в минулому році. А ось оселедець під шубою буде дешевше - на 4 гривні за кілограм. І майже не змінилися ціни на фрукти.

Опитані журналістами українці називають найдорожчою саме покупку алкогольних напоїв. І зізнаються, що цифри, які оприлюднили експерти, принаймні з їх столами, не мають нічого спільного.

Таким чином, заощадити, в порівнянні з минулим роком, вдасться тим, хто готує страви з імпортних продуктів.

"Перш за все тому, що ми маємо таку низьку інфляцію, курс долара знизився, і коли ми з вами купуємо імпортні продукти харчування, ми розуміємо, що там закладено зниження ціни", - пояснює генеральний директор асоціації постачальників торговельних мереж Олег Дорошенко.

У той же час, опитані українці на святах економити не збираються.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...