Не до свят: Варшава відмовилася від новорічних святкувань через війну в Україні

Влада Варшави вирішила не проводити святкові заходи на честь Нового року. У польській столиці пояснили це фінансовими міркуваннями та недоречністю проводити гуляння, зважаючи на війну Росії проти України, передають Патріоти України.

Як повідомляє Tvn24.pl, речниця мерії Варшави Моніка Беут зазначила, що скасування святкувань стало вже "традицією". Раніше цьому заважала пандемія.

"Цього року ми нічого не пропонуємо варшавянам на Новий рік. На жаль, це вже така традиція, адже під час пандемії новорічна ніч не відбулася. У нас енергетична криза, тому наші скорочення витрат передусім стосуються розваг. Зараз ми не можемо собі дозволити такі витрати, тому й змушені новорічну ніч проводити самостійно", – додала вона.

Крім того, за словами Беут, зараз не та атмосфера, щоб організовувати подібні заходи. "В Україні, за нашим східним кордоном, точиться жорстока, кривава, звіряча війна, в якій щодня гинуть люди та мирне населення. Тому це не той клімат, який би спонукав до організації таких особливих, радісних подій" – наголосила речниця варшавської мерії.

Водночас Беут закликала містян не використовувати петарди та феєрверки у новорічну ніч, оскільки це може викликати в українців асоціації з війною. Вона підкреслила, що особливо йдеться про українських дітей. Наразі в Варшаві перебуває біля 100 тисяч українців.

До ініціативи мерії також долучилася Рада міста Варшави. Там теж закликали не використовувати піротехнічні засоби в новорічну ніч.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...