Не дивно, що корки з кожним роком все жахливіше: У Кличка порахували загальну кількість автомобілів у Києві

Максимальна добова кількість активних автомобілів у Києві станом на січень 2022 року становить 1,13 мільйона одиниць. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов, зазначають Патріоти України.

За даними КМДА, у 2021 році порівняно з 2020 роком приріст середньодобової кількості авто становив 21%.

"Якщо всі ці автомобілі розмістити бампер до бампера на одному майданчику, їхня площа дорівнюватиме площі масиву Оболонь", – заявив Усов.

За даними заступника київського міського голови з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Петра Оленича, середньодобова кількість унікальних транспортних засобів у Києві становить 820 тис одиниць. Ця цифра включає в себе "низький" трафік у вихідні та святкові дні.

Уперше кількість активних автомобілів у дорожній мережі Києва вдалося порахувати у 2015 році. Тоді їх було трохи більше 600 тис. Рахували їх іншим способом – за допомогою транспортної моделі міста.

Дорожня мережа столиці розрахована на 500 тис машин.

У головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ повідомили ЕП, що кількість зареєстрованих транспортних засобів у Києві за останні сім років зросла удвічі.

Якщо в січні 2015 року в столиці було зареєстровано 695 тис машин, то в січні 2022 року – 1,38 млн. За 2021 рік у Києві стало на 17% більше автомобілів, ніж у 2020 році.


Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...