Не фантастика: Створено нейромережу, яка здатна відповісти на будь-яке питання

Компанія OpenAI показала регресивну переднавчену модель нейромережі WebGPT, яка може за допомогою пошукових запитів не тільки знаходити релевантну інформацію, але й формувати з неї розумну та осмислену відповідь, передають Патріоти України.

Тобто нейромережа не тільки об'єднує інформацію з декількох джерел, а й обробляє її в цілісний скомпонований текст, який практично неможливо відрізнити від створеного людиною.

Чому це круто, але одночасно й сумно

По суті, нейромережа максимально копіює роботу сучасного IT-журналіста. Вона відправляє запит на потрібну тему в пошуковику, потім клацає на посилання в пошуковій видачі, переглядає вебсторінки та на основі отриманої інформації пише статті за типом тієї, яку ви читаєте прямо зараз.

WebGPT була навчена відповідати на питання на основі даних тематики ELI5 на популярному форумі Reddit – рубрики, де одні користувачі ставлять питання, а інші максимально просто на них відповідають. Після періоду навчання нейромережа почала генерувати відповіді, які в половині випадків виявилися краще створених людьми.

Самогубця наостанок стала вбивцею: Киянка вистрибнула з 14-го поверху і впала на перехожу

четвер, 2 травень 2024, 9:14

У Києві жінка викинулася з 14-го поверху і впала на перехожу. Обидві загинули. Про це повідомив ТГ-канал Київ без цензури. . Напередодні повідомлялося, що з вікна багатоповерхівки на вул. Каштановій, 12б, вистрибнули двоє людей - жінка 1996 року нар...

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...