Не фантастика! В Європі презентували авто, яке за три хвилини перетворюється на літак (фото, відео)

У Словаччині презентували літаючий автомобіль AirCar, який трансформується у літак менш ніж за 3 хвилини. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

В рамках випробувань літаючий транспорт піднявся зі злітно-посадкової смуги в небо на висоту понад 450 метрів. Такі дії він вдало виконав два рази. Для польоту необхідна злітно-посадкова смуга довжиною не менше 30 метрів. Авто може розвивати швидкість до 200 км на годину.

Компанія-розробник KleinVision зазначає, що авто може за раз проїхати близько тисячі кілометрів. Воно важить більше тисячі кг, а додаткове навантаження може бути майже 200 кг. Завдяки габаритам автомобіль можна паркувати на будь-якому паркувальному місці.

Машина представлена, як двомісна модель. Вона оснащена двигуном BMW 1,6 л і має 140 кінських сил.

У AirCar є крила, що розкриваються, і один пропелер в задній частині. Крила складаються, коли автомобіль знаходиться на дорозі.

Вже наступного року футуристичний автомобіль можна буде побачити на дорогах та у повітрі. Розробники стверджують, що він підійде для подорожей і може бути використаний в якості таксі. Також відзначають, що проект розроблений так, щоб пілоту було доступне авто без підготовки.

У компанії вже є покупець, зацікавлений в придбанні одного з AirCar. Авто має ще пройти випробування і буде готове до продажу.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.