Не гірше, ніж у Януковича: З палацу у Великобританії викрали золотий унітаз (фото, відео)

Вкрадена цінність була виготовлена італійським художником-концептуалістом Мауріціо Каттеланом з 18-каратного золота.

Бленгеймський палац-музей. Фото: mirror.co.uk.

Вночі 14 вересня невідомі викрали золотий унітаз з Бленгеймського палацу-музею у Великобританії. Про це повідомляє видання Mirror, передають Патріоти України.

Як розповіли в поліції, злодії вночі проникли до палацу, де народився відомий прем'єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчілль, а зараз живуть герцоги Мальборо і розташовується експозиція пам'яті Черчілля. Приблизно о 04:50 ранку зловмисники залишили місце злочину. Згідно з попередніми даними, злодіїв було двоє, до палацу вони приїхали на автомобілях.

Зазначають, що вкрадена цінність була виготовлена італійським художником-концептуалістом Мауріціо Каттеланом з 18-каратного золота. Її вартість оцінюється в мільйон фунтів стерлінгів. Унітаз функціонував за призначенням - він був підключений до системи каналізації. Через крадіжку унітазу стався потоп і завдано істотної шкоди будівлі.

За підозрою в крадіжці вже затриманий 66-річний чоловік. Але твір мистецтва поки не знайдено. Факт крадіжки Бленгеймський палац підтвердив на своїй сторінці в Twitter, зазначивши, що через інцидент музей буде закритий як мінімум до кінця дня.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...