Не гірше циган з трактором: Під Києвом місцеві жителі героїчно викрали у ворога бензовоз із дизелем і передали його ЗСУ

У міру продовження війни стають відомими нові факти героїзму українців, з якими вони протистояли жорстокому російському ворогові, передають Патріоти України.

Так, нещодавно став відомим той факт, що в перші дні підлого нападу рашистів на Україну жителі Димера на Київщині викрали в окупантів бензовоз із дизпаливом. Про це йдеться у сюжеті Радіо Свобода.

Повідомляється, що відкритий військовий «Урал» із символікою V та пробитим колесом на дорозі помітила мешканка Димера Світлана Костовецька, яка знайшла у кабіні ключі та змогла проїхати на ньому до лісосмуги. «Поїхала до дядька Валіка, який умів водити «Урал», — розповідає вона.

Потім вони вдвох сховали бензовоз із пальним у лісі, після чого возили каністри до місцевої лікарні. При цьому «дядько Валік» зізнається, що спочатку замислювалися злити пальне та підпалити автомобіль, але сусіди переконали не робити цього: місцева лікарня використала дизпаливо для генератора, який постачав медиків електроенергією під час окупації.

Бензовоз простояв у схованці всю окупацію. «Росіяни його знайшли, але ми поставили табличку «Заміновано», — розповідає чоловік. А згодом трофейну техніку рашистів передали у користування 72-й механізованій бригаді ЗСУ.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...