Не гірші за роботи сучасних дизайнерів: Археологи показали безцінні прикраси, яким близько 1000 років (фото)

Колекція була знайдена в селі Амарілья.

Іспанські археологи порадували любителів розкопок дивовижною знахідкою. Судячи з фото, ювелірні прикраси не поступаються сучасним. Про це повідомляє El Pais, передають Патріоти України.

Іспанські археологи показали перші фото скарбу, вік якого - 1000 років. За словами експертів, цей скарб відноситься до періоду Кордовського халіфату. Безцінна колекція ювелірних виробів була вилучена правоохоронними органами у людей, які нелегально торгували старожитностями.

Операція з вилучення ювелірного скарбу почалася після того, як в одне з відділень поліції Кордоби надійшло повідомлення від археолога. Спеціаліст говорив, що скарб потрібно терміново вилучити, інакше люди зруйнують те, що зберігалося століттями.

За словами знаменитого іспанського професора Альберто Канто, цей скарб є ідеальною і кращої колекцією ювелірних виробів XI століття. Професор зазначив, що скарб "неймовірний, він гідний того, щоб його і далі залишили на зберігання в Археологічному музеї Кордоби". Не так давно знахідку почали показувати публіці, всі бажаючі можуть подивитися на ювелірну прикрасу, але чіпати його не можна.

Колекція була знайдена в селі Амарілья. Археологи вирішили, що слід називати її "скарбами Амарільї". Увагу фахівців привернули кілька браслетів, які виконані у формі зміїного хвоста. Ці браслети носили на зап'ясті і на щиколотці.

За словами фахівців, була ще одна прикраса, яка вражає своєю красою, мова йде про кулон з "зіркою Давида". У Амарільї також знайшли безліч діамантів і різних срібних і золотих ювелірних виробів.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...