Груші — це солодкі фрукти, якими насолоджуються з давніх-давен. Вони не тільки смачні, але й мають багато переваг для здоров'я, які підтверджені науковими дослідженнями, пише автор блогу vegan.rocks.
Ці фрукти містять невелику кількість фолатів, провітаміну А та ніацину. Фолати та ніацин важливі для функціонування клітин та виробництва енергії, а провітамін А підтримує здоров'я шкіри та загоєння ран. Груші також є багатим джерелом важливих мінералів, таких як мідь і калій. Мідь відіграє важливу роль в імунітеті, метаболізмі холестерину та роботі нервової системи, а калій підтримує м'язові скорочення та роботу серця.
Крім того, ці фрукти є чудовим джерелом поліфенольних антиоксидантів, які захищають клітини від окислювального пошкодження. Шкірка груші містить до шести разів більше поліфенолів, ніж м'якоть. Груші є чудовим джерелом розчинної та нерозчинної клітковини, яка необхідна для здоров'я травлення. Ці волокна допомагають підтримувати функцію кишківника, пом'якшуючи випорожнення. Одна груша середнього розміру (178 грамів) містить 6 грамів клітковини — 22% добової потреби у клітковині. Крім того, розчинна клітковина живить здорові бактерії у вашому кишківнику. Таким чином, вони вважаються пребіотиками, які асоціюються зі здоровим старінням і поліпшенням імунітету.
Харчові волокна, зокрема, можуть допомогти полегшити запори. У 4-тижневому дослідженні 80 дорослих із цим захворюванням отримували 24 грами пектину — типу клітковини, що міститься у фруктах — на день. Вони відчули полегшення від закрепів і збільшення рівня корисних бактерій у кишечнику.
Хоча запалення є нормальною імунною реакцією, хронічне або тривале запалення може бути шкідливим для вашого здоров'я. Воно пов'язане з певними захворюваннями, включаючи хвороби серця та діабет 2 типу. Груші є багатим джерелом флавоноїдних антиоксидантів, які допомагають боротися із запаленням і знижують ризик захворювань. Крім того, груші містять кілька вітамінів і мінералів, таких як мідь і вітаміни С і К, які також борються із запаленням. Груші містять кілька сполук, які можуть мати протиракові властивості. Наприклад, було доведено, що вміст антоціану та коричної кислоти в грушах ефективний проти раку. Деякі дослідження показують, що дієта, багата на фрукти, в тому числі груші, може захистити від деяких видів раку, включаючи рак легенів, шлунка та сечового міхура.
Крім того, вважається, що регулярне вживання груш та інших фруктів з білою м'якоттю знижує ризик інсульту. 10-річне дослідження, в якому взяли участь понад 20 000 осіб, показало, що кожні 25 грамів фруктів з білою м'якоттю, з'їдених щодня, знижують ризик інсульту на 9,0%. Груші низькокалорійні, містять багато води та клітковини. Таке поєднання робить їх ідеальним продуктом для схуднення, оскільки клітковина і вода допомагають вам залишатися ситими. Як би ви їх не їли, не забудьте з'їсти шкірку, щоб отримати максимум поживних речовин.
Волейболіст Андрій Оробко розповів про причини, через які він не повернувся до України після єврокубкового матчу. Спортсмен зазначив, що на його вирішення вплинули проблеми з командою, включаючи втрату ключових гравців та дії керівництва клубу, передаю...
Президент Володимир Зеленський обіцяв, що всі зарплати і пенсії в Україні будуть виплачені згідно із законом, уряд має на це гроші. Крім того, у березні 2025 року буде проведено індексацію пенсій, що частково компенсує зростання споживчих цін, передают...