Не існує "хорошого" або "поганого": Вчені спростували міф про білий хліб

Ризик появи надмірної ваги повністю залежить від того, як ваш організм - зокрема, кишкові бактерії - реагують на певні продукти харчування.

Вчені з інституту Вейцмана в Ізраїлі вважають, що немає ніякої необхідності відмовлятися від вживання білого хліба, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Всупереч поширеній думці, білий хліб не обов'язково є причиною розвитку ожиріння. Замість цього, ризик появи надмірної ваги повністю залежить від того, як ваш організм - зокрема, кишкові бактерії - реагують на певні продукти харчування.
В ході випробувань дослідники давали 40 учасникам або хліб ручної роботи, зроблений на спеціально заквасці, або білий хліб. Рівні цукру в крові після вживання хліба підскочили в обох групах, що є відомим фактором ризику розвитку ожиріння у людей, які регулярно включають в свій раціон продукти з високим глікемічним індексом.
Тим не менш, не було виявлено, що якийсь вид хліба впливає на ймовірність появи зайвої ваги в більшій мірі, ніж інший. Це говорить про те, що за збільшення ваги відповідає, перш за все, кишковий мікробіом, що є індивідуальним для кожної конкретної людини.
Таким чином, не існує "хорошого" або "поганого" хліба - ризик розвитку ожиріння залежить від реакції кишкових бактерій на продукти харчування.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...