Не існує "хорошого" або "поганого": Вчені спростували міф про білий хліб

Ризик появи надмірної ваги повністю залежить від того, як ваш організм - зокрема, кишкові бактерії - реагують на певні продукти харчування.

Вчені з інституту Вейцмана в Ізраїлі вважають, що немає ніякої необхідності відмовлятися від вживання білого хліба, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Всупереч поширеній думці, білий хліб не обов'язково є причиною розвитку ожиріння. Замість цього, ризик появи надмірної ваги повністю залежить від того, як ваш організм - зокрема, кишкові бактерії - реагують на певні продукти харчування.
В ході випробувань дослідники давали 40 учасникам або хліб ручної роботи, зроблений на спеціально заквасці, або білий хліб. Рівні цукру в крові після вживання хліба підскочили в обох групах, що є відомим фактором ризику розвитку ожиріння у людей, які регулярно включають в свій раціон продукти з високим глікемічним індексом.
Тим не менш, не було виявлено, що якийсь вид хліба впливає на ймовірність появи зайвої ваги в більшій мірі, ніж інший. Це говорить про те, що за збільшення ваги відповідає, перш за все, кишковий мікробіом, що є індивідуальним для кожної конкретної людини.
Таким чином, не існує "хорошого" або "поганого" хліба - ризик розвитку ожиріння залежить від реакції кишкових бактерій на продукти харчування.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...