"Не хочу кидати слова на вітер": Федоров назвав найбезпечніші месенджери для українців

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров назвав найбезпечніші месенджери для українців. Серед них Signal, WhatsApp, Trema, Facebook Messenger та Telegram. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна". Федоров зазначив, що одним з найкращих месенджерів наразі є сервіс миттєвих повідомлень Signal, передають Патріоти України.

"З точки зору шифрування, передачі інформації, Signal є, напевно, топовим. Багато робить в напрямку безпеки WhatsApp, Trema і Telegram. В такому порядку, як я назвав. Ще Facebook Messenger, перед Telegram", – пояснив він.

Федоров додав, що не робив технічного аудиту жодних соціальних медіа або месенджерів. "Я не хочу кидати слова на вітер. Я не робив технічного аудиту жодних соціальних медіа або месенджерів. Я вам сказав особисту думку. Але від технічного аудиту може змінюватися порядок цих соціальних платформ", – сказав він.

Міністр нагадав, що російські соціальні мережі в Україні заблоковані. Проте все одно є люди, які їх досі використовують, хоча це дуже небезпечно. "В жодному разі ви не можете використовувати російські соціальні мережі. Це максимально небезпечно", – наголосив міністр.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...