"Не хвилюйтеся, вас били професіонали": Міноборони РФ запустило "БДСМ-курси" для військкорів

За задумом, курси нібито повинні були підготувати кореспондентів до роботи в гарячих точках.

Павлов стверджує, що отримав закриту черепно-мозкову травму і струс мозку. Фото: Facebook.

Міністерство оборони Росії запустило в окупованому Севастополі «БДСМ-курси» для військових кореспондентів. Серед «розваг» силовиків: бараняча кров, мішок на голові і автоматні черги над вухом майбутніх пропагандистів. Розповідь про те, як проходили курси військових журналістів «Бастіон» від Міністерства оборони РФ, опублікував на своїй сторінці в Facebook нічний редактор видання «РИА Новости» Свят Павлов, передають Патріоти України.

За задумом, курси повинні підготувати кореспондентів до роботи в гарячих точках. Їх проводили в окупованому Севастополі на базі «військової частини 810-ї бригади морської піхоти». «Нас поселили в казармі, пересуватися по частині ми повинні були виключно строєм, а залишати її територію ми зовсім не могли. Жити ми повинні були по військовому розпорядку і в усьому слідувати наказам товариша старшого сержанта. Фактично, ми потрапили в армію на правах строковиків, а не журналістів, тобто без жодних прав», - написав Павлов.

Перші два дні групі з 30 майбутніх пропагандистів силовики читали лекції, які зводилися до того, що «журналісти ніхто і звати їх ніяк». Після цього всіх повезли на полігон, де пропагандистів взяли умовні терористи - морпіхи. Там майбутніх військкорів поклали обличчям в камені, почали стріляти над головою і побили.

На наступний день чергову лекцію для пропагандистів провів голова Спілки письменників Росії Микола Іванов, який розповів про власний досвід перебування в заручниках протягом декількох місяців. Під час лекції в навчальний клас увірвалися морпіхи і почали всіх "вінтити", надягаючи на голови мішки і зв'язуючи руки. Пропагандистів повантажили в автобуси і відвезли на полігон. «Там нас змушували повзати на колінах по гострих каменях і колючках, причому з тим же мішком на голові. З мене зняли мішок, лише коли я почав задихатися і втрачати свідомість. У цьому сенсі мені пощастило, тому що над іншими знущалися ще десь півгодини. Кульмінацією стало те, що побитих журналістів полили баранячою кров'ю», - написав Павлов.

Павлов називає курси «БДСМ-навчаннями» і стверджує, що отримав на них розсічення, множинні забої, пошкодив коліна і лікті, отримав черепно-мозкову травму та струс мозку. "За підсумком цих БДСМ-навчань я отримав розсічення, множинні забої, коліна і лікті були вбиті в мотлох. Як згодом з'ясувалося, ще закрита черепно-мозкова травма і струс мозку. Мій колега - приблизно схожі пошкодження, плюс оглух на одне вухо на кілька днів, інший - пошкодження ребер.

У навчаннях брали участь і дівчата. Одну з них відвезли на швидкій з істеричним припадком до лікарні, іншій - порвали вухо, вирвавши сережку. Належної медичної допомоги ніхто не отримав, моєму колезі і зовсім заявили, що "вас били професіонали, так що нема чого хвилюватися", - написав Павлов. Увечері того ж дня три людини, зокрема пропагандист «РИА Новости», залишили навчання.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...