Не "коктейль Молотова": Поліція розповіла, як могли підпалити будинок Гонтарєвої

Було знайдено ряд речових доказів, які досліджує слідчо-оперативна група.

Згорілий будинок Гонтарєвої. Фото: npu.gov.ua.

На згарищі будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої поліція знайшла запалювальну світло-шумову ракету. Про це на брифінгу, який транслювався на телеканалі «112 Україна», повідомив речник поліції Київської області Микола Жукович, передають Патріоти України.

За його словами, на місці пожежі поки не було знайдено доказів, що при підпалі міг бути використаний «коктейль Молотова». «Ми знайшли запалювальну ракету світло-шумову і звукову», - сказав Жукович. Він додав, що було знайдено ще ряд речових доказів, які досліджує слідчо-оперативна група. За його словами, наразі йдеться про те, що ракета могла бути військовою або могли бути якісь саморобні пристрої.

Криміналісти взяли зразки на дослідження, аби з'ясувати, чи були легкозаймисті матеріали. «Є ряд доказів. На жаль, зараз не можу їх озвучити. З ними зараз працюють безпосередньо експерти, які потім скажуть, чи підтверджується факт легкозаймистої рідини, чи ні», - додав він. «Ми не виключаємо версію навіть короткого замикання», - сказав Жукович.

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...