Не коронавірусом єдиним: В Африці стався спалах невідомої хвороби - люди вмирали в муках за кілька годин

У південно-західній частині Танзанії стався спалах невстановленої хвороби, яка забрала життя щонайменше 15 осіб. Про це повідомляє Аfrica Feeds, передають Патріоти України.

Понад 50 людей також були госпіталізовані через хворобу, яка викликає у багатьох нудоту і блювоту з кров'ю. Представники охорони здоров'я країни заявили, що пацієнти вмирають протягом кількох годин після початку перших симптомів.

Однак міністерство охорони здоров'я Танзанії виключило спалах невідомого захворювання. При цьому воно направило в цей район групу експертів для вивчення випадків зараження.

Як зазначила головний лікар віддаленого району Чуньян міста Мбея Феліста Кісанду, захворювання виявлено тільки в одному районі і вмирають тільки ті, хто надто пізно звернувся в лікарню.

За її словами, первинне клінічне обстеження виявило у пацієнтів, в основному чоловіків, виразки шлунка і захворювання печінки. Кісанду додала, що "ми порадили їм уникати вживання забороненого пива, куріння сигарет і вживання інших міцних напоїв".

Міністр охорони здоров'я Дороті Гваджика через кілька годин після коментарів Кісанду відсторонила її за те, що повідомила місцевим ЗМІ, що смерть наступила через хворобу.

У міністерстві заявили, що було встановлено, що про подібні симптоми повідомлялося ще з 2018 року і закликали громадськість зберігати спокій.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...