Не користь, а лише шкода! Комаровський назвав "молочку", яку категорично не можна давати дітям

Доктор Комаровський розповів, який вид "молочки" категорично не можна давати маленьким дітям першого року життя, а малюкам постарше - небажано. Про це педіатр розповів на своєму каналі YouTube, передають Патріоти України.

За словами заслуженого лікаря України, немовлятам до року категорично не можна давати незбиране коров'яче (козяче та інших сільськогосподарських тварин) молоко. Це ж стосується дітей 2-3 років - їм молоко давати небажано.

Яку ж "молочку" можна давати дітям?

Комаровський каже, що це правило не стосується молочних продуктів або адаптованих молочних сумішей. При цьому, за словами заслуженого педіатра, є деякі народності, у яких в культурі в принципі не прийнято вживати молочні продукти. Тому життя без "молочки" все ж є.

Що таке "молочний продукт"

Молочні продукти - харчові продукти, що виробляються з молока шляхом його переробки.

Молочні продукти поділяють на такі групи:

  • кисломолочні продукти;
  • масло;
  • сир;
  • молочні консерви (згущені) і сухі молочні продукти;
  • вершки;
  • морозиво.

Звичайно ж знайомство дітей з "молочкою" слід починати саме з кисломолочних продуктів.

У чому небезпечно надмірне вживання молока?

Комаровський каже, що кальцій, що міститься в молоці, є прямим антагоністом заліза. Якщо в кишечнику багато кальцію, залізо не засвоюється.

"Останнім часом медична наука взагалі переглядає рекомендації, що молока треба багато... З'ясували, що люди, які п'ють три і більше склянки молока в день, не здоровіші за тих, хто цього не робить", - каже педіатр. При цьому кальцій з молока можна замінити іншими продуктами, багатими цим мікроелементом (рибою, зеленню, бобовими, крупами).

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...