Не "Козеріг" і не "Тілець": Мовознавець пояснив, як називати знаки зодіаку українською

Відомий в Україні мовознавець Олександр Авраменко продовжує ділитися порадами щодо вживання тих чи інших слів в українській мові. Він вказав на найбільш поширені помилки у назвах знаків зодіаку, передають Патріоти України.

В ефірі програми "Сніданок з 1+1" Авраменко нагадав, що Зодіак – це сукупність 12 сузірʼїв, через які пролягає річний шлях видимого руху Сонця.

"Назву усіх, а зупинюся лише на "проблемних". Отже, Овен – не Овен, а Овен. Наголос падає на другий склад. У родовому відмінку – Овна. Далі йде Телець, не Тілець, адже ми бачимо зображення не тіла з "і", а теляти – з "е". Наступними є Близнюки, Раки, Лев, Діва, Терези з наголосом на "и", Скорпіон, Стрілець. А потім – Козоріг, не Козеріг. І завершують коло Водолій та Риби", – пояснив мовознавець.

Авраменко також наголосив на правильному відмінюванні деяких знаків Зодіаку. Отже, у родовому відмінку правильно звучатиме так:

  • Телець – Тельця,
  • Овен – Овна,
  • Козоріг – Козорога.

До останнього подиху виконував професійні обов’язки: Що відомо про поліцейського, який загинув через російський удар по Сумах (фото)

субота, 28 вересень 2024, 14:02

Сьогодні, 28 вересня, Росія завдала повторного авіаційного удару по лікарні у Сумах, коли на місце події вже прибули поліцейські. Унаслідок чого смертельне поранення отримав начальник сектору кадрового забезпечення Сумського районного управління поліці...

Удова дізналася про нагороду із... Вікіпедії: Київський ТЦК потрапив у скандал через орден загиблого бійця

субота, 28 вересень 2024, 13:40

У лютому 2024 року загиблому військовому Вікторові Ониську було посмертно присвоєно Орден Богдана Хмельницького III ступеня. Вдов бійця Ольга дізналася про нагородження з Вікіпедії, що стало для неї несподіванкою. Вона не отримувала жодних офіційних по...