Не лише ТЦК! Хто і де може перевіряти військово-обліковий документ під час воєнного стану в Україні

Перевірити військово-обліковий документ у військовозобов'язаних можуть не тільки працівники ТЦК та СП, але й поліцейські та прикордонники. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

Зазначаєтся, що згідно із законами України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та "Про правовий режим військового стану", українці віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ разом з документом, що засвідчує особу, та пред'являти представляти його на вимогу:

  • уповноваженого представника ТЦК та СП;
  • поліцейського;
  • представника Державної прикордонної служби України (у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та у пунктах пропуску через державний кордон).

Перевірка документа уповноваженими особами може здійснюватися:

  • за місцем проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, місцях масового скупчення людей, на пунктах пропуску (блок-постах).

Страшна трагедія: У Чернівцях чотирирічна дівчинка випала з третього поверху

середа, 3 липень 2024, 21:20

У Чернівцях на вулиці Садовій маленька дівчинка випала з вікна третього поверху. Про це "Суспільному" повідомила речниця нацполіції Чернівецької області Кароліна Маришева, передають Патріоти України. . Поліція отримала повідомлення, що на вулиці Садов...

Відпочинок не вдався: Росіяни та білоруси потрапили у страшну ДТП у Туреччині: багато поранених (фото, відео)

середа, 3 липень 2024, 21:05

Автобус із російськими та білоруськими туристами потрапив у ДТП у турецькій провінції Анталія. Про це пише турецьке видання Cumhuriyet, передають Патріоти України. . «У дорожньо-транспортній пригоді, що сталася рано вранці в районі Манавгат в Анталії,...