Не лише ТЦК? Хто має право перевіряти військовий квиток під час воєнного стану в Україні

Українці призовного віку повинні носити із собою військово-облікові документи.

Працівники територіальних центрів комплектування можуть вимагати від військовозобов'язаних показати військовий квиток. Втім, таке право мають не лише вони. Про це повідомили у прессцентрі Міністерства оборони.

Вимагати пред’явити документ мають право:

  • представники ТЦК та СП;
  • поліцейські;
  • представники ДПСУ (у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України).

У міністерстві наголошують, що під час дії воєнного стану чоловіки, вік яких від 18 до 60 років зобов'язані носити із собою військово-облікові документи: військовий квиток чи посвідчення військовозобовʼязаного. Це можуть бути або паперові документи або електронна форма.

Крім того, українці призовного віку повинні пред'являти не лише військово-облікові документи, а й документ, що посвідчує особу. Наприклад, паспорт.

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...