Не матимуть ані хліба, ані свободи: Третина українців готові поступитися правами заради матеріального достатку

Однак респонденти у віці 18-29 років більше налаштовані терпіти матеріальні труднощі заради свободи.

29 січня Фонд «Демократичні ініціативи» та Центр Разумкова опублікували результати соціологічного опитування громадян про їхнє ставлення до реформ, прав і свобод. Результати дослідження Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва розмістив на сайті, передають Патріоти України.

За результатами опитування, в Україні 33% громадян згодні поступитися державі часткою прав і свобод в обмін на власний добробут. Це більше, ніж в 2018 році. Тоді тільки 26% респондентів поставили добробут вище своїх прав.
Однак відсоток тих, хто готовий відстоювати свої права також збільшився. У 2019 42% опитаних відповіли, що заради особистої свободи і дотримання всіх цивільних прав готові терпіти певні матеріальні труднощі. У 2018 році таких людей було 36%. Кількість тих, хто не визначився знизилася з 39% в 2018р. до 25% в 2019 р.
«Східний регіон відрізняється тим, що його жителі готові поступитися часткою прав і свобод в обмін на добробут - 42% проти 31% тих, хто на це не згоден», - зазначили у фонді. Крім того, 48% респондентів у віці 18-29 років згодні терпіти матеріальні труднощі заради свободи. Опитування було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» і Центром Разумкова з 6 по 11 грудня 2019 серед 2018 респондентів у всіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...